Ţara noastră va găzdui turneul internaţional G-1 "Moldova Open"

Embed:

Competiţie de taewkon-do de mare anvergură în Republica Moldova. Ţara noastră va găzdui din nou turneul internaţional G-1 "Moldova Open". Cei mai buni sportivi din lume îşi vor da întâlnire la Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu, acolo unde se va desfăşura marele festin de taewkon-do. La competiţie vor evolua 400 de sportivi din 45 de ţări.

Republica Moldova va fi reprezentată de circa 50 de concurenți la diferite categorii de vârstă. În urma acestui turneu, sportivii acumulează puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din anul 2020.

"Pentru a patra oară vom organiza acest turneu, care este singurul desfăşurat în ţara noastră şi contează pentru clasamentul mondial. Planificăm să câştigăm 2-3 medalii, dar avem mai multe obiective. Primul este să promovăm sportivii tineri. La următoarea Olimpiadă candidaţii sunt cei care acum au vârsta cuprinsă între 18 şi 21 de ani", a declarat preşedintele FM de Taekwon-do, Igor Iuzefovici.

Arbitrul principal al turneului va fi Ştefan Răileanu. El a devenit astfel primul moldovean delegat de Federaţia Internaţională ca arbitru principal la un turneu G-1.

"Mă simt onorat că am fost selectat de Federaţia Internaţională să fiu arbitru principal la acest turneu. Am depus o muncă enormă până a fi devenit arbitru de talie internaţională. Am frecventat diferite semifinare în fiecare an, am participat la diverse turnee internaţională", a spus arbitrul Ştefan Răileanu. 

Activitatea lui Răileanu va fi monitorizată de Ciakîr Celbat, arbitrul principal al Federaţiei Internaţionale de Taekwon-do, versiunea olimpică.

"Moldova Open este unul dintre cele mai importante turnee G-1 din întreaga lume. Asta pentru că premianţii acumulează puncte în clasamentul mondial, iar până în 2019, primii 6 sportivi cu cele mai multe puncte acumulate se vor califica la Olimpiada. Aşa că drumul spre Tokyo 2020 începe aici, în Moldova", a spus arbitrul principal al Federaţiei Internaţionale de Taekwon-do, Ciakîr Celbat.

Turneul internaţional va fi organizat cu susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului, care a oferit un suport financiar de 290.000 de lei.

"După noi, acest turneu înseamnă promovarea imaginii Republicii Moldova. Vor participa aproximativ 400 de sportivi, dintre care 50 din ţara noastră. A doua dimensiune este promovarea culturii sportului, şi a taekwon-do-ului în special, în Republica Moldova", a spus viceministrul Tineretului şi Sportului, Ivan Florean. 

Finalele competiţiei sunt programate pentru duminică.

Aaron Cook, sportivul britanic naturalizat moldovean cu câţiva ani în urmă nu va evolua la acest turneu, el fiind accidentat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »