Ţara lui Dogaru: Piaţa Centrală, la interferenţa intereselor. Unii primesc scaune în cap, alţii primesc mită

Embed:

Problema comerțului ilegal în adiacentul Pieței Centrale, datează încă din anii `95. Aceasta este părerea lui Oleg Cernei, fostul consilier municipal, care a intervenit telefonic în cadrul emisiunii "Ţara lui Dogaru" de la Publika TV.

Acesta a fost solicitat pentru a se pronunţa cu referire la conflictul produs joi dimineața la Piaţa Centrală.

Consilierul a declarat că subiectul comerţului ilicit stradal este "o problemă cu barbă", care a luat naștere pe vremea edilului Serafim Urechean.

Cauza comerțului neautorizat era criza socială din acea perioadă, întrucât oamenii nu aveau alte surse de venit.

Oleg Cernei l-a acuzat și pe pretorul sectorului Centru al Capitalei, Oleg Poiată, care la moment nu are grijă de ordinea publică în sector, ci se ocupă de transportul din Chișinău, acesta fiind numit recent şef interimar la Direcţia Transport.

În viziunea fostului consilier, Piața Centrală din Chișinău este unul din focarele corupției, în care sunt implicați angajații Serviciului Fiscal de Stat, procuratura, Ministerul Afacerilor Interne, ANSA etc.

În toate curțile începând cu strada Varlaam, sunt depozitate mărfuri de contrabandă, iar oamenii care aruncau cu scaune, mese și lăzi în polițiști, nu sunt decât niște clanuri mafiote care au ocupat abuziv domeniul public. 

De asemenea, Cernei a afirmat că nu l-ar surprinde dacă în viitorul apropiat, Primăria va fi dirijată de Guvernul Republicii Moldova. 

Piața Centrală are o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de lei, ceea ce reprezintă apeoximativ 70% din bugetul municipal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu