Ţara în care portocalele se vând la un leu şi 40 de bani moldoveneşti

Embed:
Pentru fermierii din Egipt aceasta este cea mai importantă perioadă a anului. Este sezonul în care sunt strânse portocalele. Chiar dacă roada este bogată, fermierii sunt îngrijoraţi întrucât din cauza cererii scăzute, preţurile sunt foarte mici.

"Vânzările de portocale în Egipt se află în prezent la cel mai mic nivel din ultimii ani. Din această cauză, scad foarte mult preţurile. Nu ne putem acoperi cheltuielile", a spus Shafiq Abdelghany, fermier.

Pe piaţa internă, un kilogram de portocale este vândut cu 1,5 lire egiptene, echivalentul a aproximativ un leu şi 40 de bani moldoveneşti. În anii trecuţi, preţul era de două ori mai mare.

"După sezonul de recoltare al portocalelor, noi nu mai avem de lucru. Acesta este singura perioada a anului când facem bani. Prin urmare, dacă încasăm suficienţi bani, reuşim să supravieţuim. În acest sezon primim foarte puţin", a spus un bărbat.

Singura speranţă a fermierilor este exportul. Anual, Egiptul vinde în străinătate aproximativ un milion de tone de citrice.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu