Ţara în care e obligatoriu să te căsătoreşti. Ce păţesc dacă nu vor face acest lucru

Toate cuplurile care trăiesc în concubinaj vor fi obligate să se căsătorească. Vor fi organizate chiar căsătorii „în masă”, pentru a ajuta cuplurile să spună „da”. Cei care nu se căsătoresc până la sfârșitul anului vor fi amendați.

În Burundi, viața în cuplu, fără căsătorie, va deveni ilegală. În această țară africană cu 11 milioane de locuitori, căsătoria a devenit obligatorie, scrie digi24.ro

Anunțul a fost făcut de Ministerul de Interne. Oficial, măsura vizează să „moralizarea societății” în această țară majoritar catolică. De altfel, campania a fost lansată chiar de președintele țării, Pierre Nkurunziza.

Ministerul de Interne mai spune că această măsură va permite autorităților să lupte împotriva poligamiei. „Se fac căsătorii ilegale. Cea de-a doua sau cea de-a treia soție, care nu sunt recunoscute prin lege”, a spus un purtător de cuvânt al ministerului.

De asemenea, Burundi încearcă să reducă numărul minorelor care rămân însărcinate. „Sute de eleve rămân însărcinate și aduc copii pe lume”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Cei care trăiesc împreună, dar nu sunt căsătoriți, trebuie să spună „da” până la sfârșitul anului. Altfel, vor primi o amendă. Și nu le va fi ușor să scape: toate cuplurile necăsătorite vor fi luate în evidență.

Măsura i-a supărat pe unii dintre locuitorii țării, care se plâng că le sunt încălcate drepturile.

Reprezentanta unui ONG local spune că „este o încălcare a drepturilor omului, pentru că puterea nu are dreptul de a se lua de adulții care au decis să trăiască împreună fără a fi căsătoriți”.

Lasă un comentariu