Ţara care interzice prin lege relaţiile sexuale în afara căsătoriei

Indonezia urmează să introducă un nou Cod Penal foarte controversat, care scoate în afara legii sexul în afara căsătoriei și va interzice relațiile între persoanele de același sex, informează CNN,citat de digi24.ro.

Indonezia este cea mai mare țară musulmană din lume, însă se mândrește cu un grad ridicat de toleranță și un amestec ridicat de religii și etnii.

O versiune a Codului Penal, care va introduce pedepse și pentru jignirea președintelui, ar urma să fie adoptată săptămâna viitoare.

Organizația Human Rights Watch a denumit prima versiune a Codului "un dezastru, nu doar pentru femei și minoritățile etnice și religioase, dar și pentru toți cetățenii din Indonezia", solicitând renunțarea la articolele respective înainte de adoptarea lui. Totodată, mai multe organizații non-guvernamentale au cerut președintelui să intervină.

Noul Cod Penal din Indonezia este în lucru de zeci de ani, iar acesta ar urma să înlocuiască actualul Cod Penal, care are peste 100 de ani vechime și datează din perioadă colonială.

Lasă un comentariu