Tancul instalat în calitate de monument al Armatei Sovietice din Cornești a fost vandalizat (FOTOREPORT)

Tancul instalat în calitate de monument al Armatei Sovietice în orașul Cornești din raionul Ungheni a fost vandalizat.

Indivizi necunoscuți au turnat peste el și postamentul pe care este instalat vopsea de culoare galbenă, albastră și roșie.

Anterior, monumentul a fost readus la viață de voluntari, deoarece nu este înregistrat în registrul de stat al monumentelor. Între timp, poliția încearcă să dea de urma răufăcătorilor.

Tancul de tip ИС-3 a fost scos din râul Prut în anul 1982 și instalat în preajma orașului Cornești în cinstea eroilor, căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. Potrivit autorităților locale, monumentul nu se află nici la balanța primăriei și nici la cea a muzeului din oraș, din care cauză acesta este îngrijit doar de voluntari.

"Eu am lucrat încă din anii 90 contabil la primărie și el niciodată nu s-a aflat la balanța primăriei. S-au găsit trei-patru voluntari, care au cumpărat din cont propriu vopsea. Ei l-au vopsit și l-au adus în ordine", a spus primarul orașului Cornești, Vera Buga.

Localnicii sunt indignați de vandalizarea acestuia și speră ca poliția să dea de urma răufăcătorilor cât mai curând posibil.

Poliția a aflat despre incident din rețelele de socializare și a demarat acțiuni de identificare a acestora. Pentru astfel de infracțiuni legea presupune o amendă în mărime totală de până la 52 de mii de lei, muncă în folosul societății sau privațiune de libertate pe un termen de până la 3 ani.

La începutul luni ianuarie, indivizi necunoscuți au vandalizat și complexul memorial «Victoria» din satul Leușeni. Atunci vandalii au murdărit cu vopsea un alt tanc, instalat pe un deal din apropierea satului, în memoria eroilor operației Iași-Chișinău.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu