Tanc, caracatiţă şi o pisică. E IMPRESIONANT ce au făcut zeci de chişinăuieni în Grădina Botanică din Capitală

Embed:

Zeci de locuitori ai Capitalei şi-au dat întâlnire în Grădina Botanică din Capitală, unde au participat la un concurs de sculptat în zăpadă. Printre opere s-au numărat un tanc, o caracatiţă şi o pisică. Evenimentul este organizat al patrulea an consecutiv.

Chiril şi Ecaterina au câte cinci ani şi sunt cei mai mici dintre participanţi. Micuţii spun că nu le-a fost uşor să decidă ce vor sculpta, aşa că au făcut alegerea printr-o confruntare:

"Eu am vrut să fac un tren, dar Chiril a câştigat în urma unui joc cu bulgări de zăpadă".

Chiril a ales să facă un tanc, ajutat, pe alocuri, de tatăl său: "Eu am sculptat împreună cu tatăl meu şi cu prietena mea, Catea. A fost foarte greu pentru că ne-a luat mult timp. A trebuit să adunăm zăpadă".

Cei mai mari au decis să realizeze sculpturi mai complicate: "Este vorba despre ceva abstract, două capuri într-o mână, nu ştiu exact cum să vă zic care este conceptul, dar mi s-a părut a fi destul de interesant".

Distracţia a fost şi pe placul unor turişti străini:

"Este vesel. O idee foarte bună. Am observat că îi place mult sculptura celui care a venit cu iniţiativa. Este admirabil că face acest lucru pentru societate".

"Este o ocupație bună pentru copii. Este foarte creativ, doar că sunt cam puţini".

"Consider că este o idee foarte bună. Văd că oamenii se simt bine, chiar dacă nu este soare".

Evenimentul a fost organizat de doi verişori.

"Deja al patrulea an, a evoluat, a venit mai multă lume, le-a plăcut şi lor. Au fost personaje din poveşti, din filme, chiar şi chestii supranaturale, maşini, tancuri", a spus Constantin Stog, organizator.

"Eu am fost la fiecare eveniment. Eu mă strădui să fac în fiecare an ceva nou şi anul acesta am văzut pe internet caracatiţă şi am decis să fac", a precizat Cristina Stâncă, organizatoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu