Tănase: Demisia lui Visterniceanu este o decizie a corpului de judecători

Embed:

Dumitru Visterniceanu a demisionat, vineri, din funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Membrii CSM au aprobat, prin vot secret, cererea sa de demisie. În locul lui a fost ales un nou preşedinte al instituţiei şi anume - Nicolae Timofti.

Dumitru Visterniceanu a decis să renunţe la funcţie, după ce mai mulţi colegi de-ai săi au propus, la şedinţa Consiliul Superior al Magistraturii, ca el să fie demis. Deşi subiectul nu figura pe ordinea de zi a şedinţei, după un schimb de replici dure între membrii Consiliului, referitoare la independenţa justiţiei, acesta a fost inclus pentru dezbateri.

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, care este şi membru CSM susţine că demisia lui Visterniceanu este o decizie a corpului de judecători: "Demisia d-lui Visterniceanu s-a produs ca rezultat a Adunării Generale a judecătorilor, care a expus o serie de atitudini critice vizavi de activitatea CSM".

Acesta a menţionat că este inutil să te opui tendinţei, atunci când într-un domeniu lucrurile nu merg bine şi atunci când există o dorinţă de a schimba ceva.

Visterniceanu, care deţine această funcţie din 2009, a fost înlocuit cu un alt membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Nicolae Timofti.

Pentru candidatura lui Nicolae Timofti în funcţie de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii au votat opt din cei zece membri ai CSM. Alte două voturi au fost date pentru Alexandru Arseni.

loading...

Lasă un comentariu