Tănase: AIE-2 l-a îngropat pe Chirtoacă. AFLĂ CINE URMEAZĂ

"Dacă se confirmă victoria deputatului comunist Igor Dodon la Primăria Capitalei, Europa o să sară în sus de bucurie… Astfel vom pune cruce pe toate visele frumoase de integrare europeană şi dintr-o "poveste de succes" Republica Moldova va redeveni ceea ce a fost de la ’90 încoace: un sat fără câini, un sat sărac şi zdrenţuros, condus de milionari. Să nu dăm vina pe "electoratul prost"...", scrie editorialistul Constantin Tănase în Timpul de Dimineaţă.

Acesta precizează că vina nu aparţine electoratului, ci liderilor AIE 2, care sunt "rânzoşi", nu au promovat reforme de dezvoltare a ţării, au pus pe primul loc interesele personale şi de partid şi se ceartă între ei.

În opinia lui Tănase, liderii AIE 2 au fost avertizaţi de nenumărate ori "să nu se joace cu focul" şi să nu ascundă "realitatea dezastruoasă din ţară", după perdeaua de fum propagandistică despre integrarea europeană şi "Republica Moldova poveste de succes".

"Spălatul rufelor în public a devenit pentru unii din ei cauza vieţii lor, sensul ei politic suprem. Chiar şi aseară, la Fabrika, parcă făcând a rău şi punând cireşica pe tort, liderul scandalurilor din AIE 2, Filat, ca un tun de apă, a tras trei porţii de venin, concomitent în trei direcţii: spre Chirtoacă, că nu i-a pupat mâna pentru că l-a retras pe Bodiu, spre Lupu, că nu a retras-o pe Buliga şi spre Godea pentru că e "individ cu bărbuţă"… Cum doreşti să guvernezi mâine dacă tu azi împroşti cu venin în aliaţii tăi? Într-o măsură mai mică, dar nu-s mai breji nici ceilalţi doi", mai adaugă autorul.

De asemenea, subliniază că batălia nu este pierdută, iar suburbiile Capitalei pot salva situaţia şi să fie organizat al doilea tur de scrutin.

"Singura speranţă care mai licăreşte la orizont în acest caz este aceea că în ceasul al doisprezecelea cei trei bravi lideri ai AIE-2 vor găsi limbaj comun, vor putea alege preşedintele şi evita alegerile anticipate. (Acum, singurul partid care vrea alegeri anticipate este PCRM). Dacă aceasta nu se întâmplă, AIE-2, după ce l-a îngropat pe Chirtoacă, va îngropa şi R. Moldova… aceasta nu mai este o metaforă", conchide Constantin Tănase.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu