Tânără de 18 ani, afacere la Căușeni prin programul de subvenții în avans. Pavel Filip: Asta înseamnă curaj, inițiativă, succes

Premierul Pavel Filip a discutat astăzi la Căușeni cu o tânără de 18 ani, care vrea să lanseze o afacere la Căușeni. Aceasta a aplicat la programul de subvenții în avans pentru o sumă de 650 de mii de lei, valoarea totală a investiției fiind de 1 milion de lei. Cu acești bani tânăra antreprenoare vrea să deschidă o brutărie, unde va produce covrigi italieni. Premierul a declarat că statul susține lansarea afacerilor și i-a urat succes tinerei: „Nu e simplu să faci afaceri. Nu e ușor. Asta înseamnă curaj, inițiativă, succes”.

În discuții cu oamenii de afaceri din raionul Căușeni, Pavel Filip a menționat că Guvernul va veni și în continuare cu acțiuni pro-business. „Noi ne dorim sa fim partenerul și prietenul oamenilor de afaceri, pentru că doar așa apare posibilitatea să-ți dezvolți țara, prin investiții publice și sociale. Fără o economie puternică nimeni nu poate construi drumuri, nu poate majora pensiile și salariile”, a punctat premierul.

La rândul lor, antreprenorii au vorbit despre provocările cu care se confruntă, între care: necesitatea introducerii impozitului unic în agricultură, transportul ilicit al călătorilor, lipsa sistemelor antigrindină, dar și nefuncționalitatea stațiilor de epurare, în urma gestionării ineficiente de către Agenția „Apele Moldovei”.  Șeful Executivului a dat asigurări că problemele semnalate vor fi examinate la Guvern.

Premierul a trecut în revistă acțiunile întreprinse de Guvern pentru stimularea mediului de afaceri, între care: reducerea numărului organelor de control, simplificarea procedurilor de raportare, modernizarea Codului muncii, reducerea numărului actelor permisive, dar și reforma fiscală aprobată recent, care ar urma să reducă economia subterană, fenomenul salariilor în plic sau evaziunea fiscală.

În trimestrul doi al anului 2018 PIB-ul a crescut cu 5,2%, veniturile la buget au crescut cu 15% în prima jumătate a anului, iar exporturile s-au majorat cu 30% până la 1,5 miliarde de dolari. Pentru anul acesta statul a alocat 45 milioane de lei, subvenții oferite în avans pentru tineri și femei care lansează afaceri în agricultură.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu