Tânăra care a provocat accidentul din Harkov şi a ucis 5 oameni, plasată în arest preventiv. Ce au arătat analizele medicale

Embed:

Elena Zaițeva, tânăra care a provocat accidentul din Harkov, soldat cu cinci morţi şi şase răniţi, a fost plasată în arest preventiv pentru 60 de zile. Decizia a fost luată instanța locală, după ce analizele de urină au arătat că şoferiţa a consumat droguri înainte de a urca la volan.

Elena Zaiţeva se declară însă nevinovată. Apărarea ei, care este asigurată de unul dintre avocații primarului din Harkov, susține că tragedia a fost provocată de șoferul celeilalte mașini implicate în accident, pentru că a accelerat atunci când semaforul arăta culoarea galbenă.  Nu este prima dată când Elena Zaiţeva încalcă regulile de circulație.

Din 2016 și până în prezent, ea a primit șase amenzi pentru încălcări în trafic. Cazul de acum două zile a fost însă cel mai grav. Tânăra a trecut pe roșu în plină viteză și a fost lovită de un alt automobil, care circula regulamentar. Ulterior vehiculul s-a răsturnat pe trotuar.   

Pe Internet au apărut noi imagini de la accident. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care automobilul spulberă mai mulţi oameni care aşteptau să traverseze pe trecerea de pietoni. Cinci persoane au fost omorâte în doar câteva secunde, iar şase au fost grav rănite. Numărul victimelor putea fi însă mult mai mare. Din imagini se vede cum un cuplu, care se se plimba de trotuar, reuşeşte să evite impactul în ultimul moment, Şi câţiva pietoni care se îndreptau spre zebră s-au oprit la timp.

Dacă va fi găsită vinovată că a provocat accidentul rutier, Elena Zaițeva riscă să-și petreacă următorii zece ani după gratii, iar permisul de conducere îi va fi suspendat pentru trei ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu