Tânăr şi neliniştit. A furat cel puţin 16 maşini pentru a se plimba prin Capitală (FOTO/VIDEO)

Embed:

Tânăr şi neliniştit. Un adolescent a fost reţinut de către oamenii legii pentru comiterea a cel puțin 16 furturi de automobile din Capitală.

Polițiștii au fost alertați de către mai mulţi proprietari de maşini, comunicând despre dispariţia vehiculelor acestora. Pe acest caz, la Inspectoratul Botanica, cu plângere, s-au adresat şase proprietari a unităților de transport, iar la Inspectoratul Buiucani au fost înregistrate două cazuri.

Vehiculele furate de individ erau de model Toyota, Dacia, Opel, VW și Mercedes. Ulterior automobilele erau depistate de către oamenii legii abandonate și avariate. Prin acțiunile sale, adolescentul a cauzat un prejudiciu proprietarilor în sumă totală de 126.000 lei.

Potrivit poliţiei, individul are 17 ani şi este domiciliat în Capitală.

În urma măsurilor întreprinse de către oamenii legii, tânărul a fost localizat și reținut, acesta fiind escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii au stabilit că minorul pe parcursul lunilor ianuarie - februarie, a comis cel puțin 16 cazuri de furt a unităților de transport pe teritoriul Capitalei.

În cadrul audierilor minorul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că pătrundea în automobile prin deteriorarea lacătului, după care le fura cu scopul de a se plimba prin Capitală, iar ulterior le abandona.

Adolescentul a fost cercetat penal pentru infracțiuni similare de nenumărate ori. În privința acestuia fiind pornite mai multe cauze penale pentru furtul unităților de transport, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.

Actualmente, poliţiştii întreprind măsuri speciale de investigație în stabilirea complicității lui și în alte cazuri săvârșite pe teritoriul Capitalei, cât și alte persoane implicate în aceste infracțiuni.

loading...

Lasă un comentariu