Tamara Buciuceanu, pe ultimul drum. Regretata actriţă va fi înmormântată la Cimitirul "Sfânta Vineri"

Embed:

Regretata actriţă Tamara Buciuceanu-Botez va fi astăzi condusă pe ultimul drum. La ora 09:30, sicriul va fi dus la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din centrul Bucureştiului pentru ceremonia religioasă. La amiază, actriţa va fi înmormântată la Cimitirul "Sfânta Vineri".

Ieri, toţi cei care au iubit-o pe Buciuceanu au avut ocazia să-şi ia rămas-bun la Teatrul "Bulandra", acolo unde a fost depus sicriul.   

Tamara Buciuceanu s-a stins din viaţă în data de 15 octombrie la vârsta de 90 de ani. Ea şi-a dat ultima suflare la spital, acolo unde era internată de la începutul lunii din cauza unor probleme cardiace. Actriţa s-a retras de pe scenă în 2014 după o carieră de 65 de ani. 

În 2011, în semn de preţuire pentru impresionanta activitate artistică, Tamara Buciuceanu a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, iar în urmă cu trei ani, la Chişinău, i s-a decernat titlul de "Artist al Poporului". De altfel, actriţa era basarabeancă de origine, fiind născută la Tighina.

Tamara Buciuceanu a fost căsătorită cu medicul Alexandru Botez, însă nu a avut copii. Averea pe care a agonisit-o de-a lungul vieţii îi va rămâne nepotului său, actorul Mihai Constantin, cel care a interpretat rolul lui Ionică în filmul "Liceenii". 

Lasă un comentariu