Talibanii pakistanezi au revendicat atentatul eşuat de la New York

Embed:

Talibanii pakistanezi au revendicat atentatul eşuat de la New York într-o înregistrare video postată pe Internet, a anunţat duminică centrul de supraveghere a site-urilor islamiste SITE. Talibanii pakistanezi explică faptul că acest atentat a avut ca scop răzbunarea morţii a doi lideri principali ai Al-Qaida în Irak, ucişi luna trecută într-o operaţiune desfăşurată în apropiere de Tikrit, precizează SITE.

Potrivit înregistrării video, această tentativă de atentat cu maşină-capcană a fost comisă şi ca o răzbunare pentru atacurile cu avioane americane fără pilot în Pakistan. "Tehreek-e-taliban, cu toată mândria şi vitejia, îşi asumă întreaga responsabilitate pentru atacul recent din SUA" este mesajul postat pe internet.

Duminică, înainte de a fi revendicată de talibanii pakistanezi, această tentativă de atac a fost calificată drept "extrem de gravă" de către purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs. Centrul oraşului New York a fost evacuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce pompierii au descoperit o maşina plină cu explozibil, iar o persoana a fost vazută fugind de la locul incidentului.

loading...

Lasă un comentariu