Talibanii ameninţă cu atacuri mediile de comunicare afgane dacă acestea nu vor înceta să transmită anunţuri contra grupării insurgente

Talibanii au ameninţat luni că vor ataca mediile de comunicare afgane dacă acestea nu vor înceta să transmită anunţuri contra grupării insurgente, care în multe cazuri sunt finanţate de guvern sau de forţele de securitate, scrie agerpres.ro.

Presa difuzează materiale în care talibanii sunt "insultaţi şi denigraţi" sub forma unor "anunţuri comerciale", a afirmat un purtător de cuvânt al talibanilor.
"Dacă reţelele de radio, televiziune şi restul mass-media nu pun capăt, în termen de o săptămână, acţiunilor lor diabolice, talibanii nu vor mai identifica aceste organizaţii ca fiind medii de comunicare", a adăugat acesta.
Unul dintre aceste anunţuri difuzate pe TV arată un grup de insurgenţi care intenţionau să plaseze o bombă în apropierea unei şcoli. O femeie însoţită de cei doi fii ai săi alertează imediat forţele de securitate, care îi arestează pe talibani. Anunţul se încheie cu mama zâmbitoare după ce a evitat atentatul.
loading...

Lasă un comentariu