Talente în penitenciare. Obiecte religioase confecţionate de deţinuţi, scoase la vânzare (FOTOREPORT)

Embed:

Mai multe obiecte religioase, executate de deţinuţi, au fost scoase astăzi la vânzare în scuarul Catedralei mitropolitane din Capitală.

Printre lucrările realizate de puşcăriaşi se numără icoane, cruci, chipuri ale sfinţilor, sculptate din lemn şi chiar biserici în miniatură. 

La expoziţiei au fost expuse peste o sută de obiecte, iar articolele au fost sfinţite de un sobor de preoţi.

Preoţii au primit o cruce din partea reprezentanţilor Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP).

"Mă bucur că gratiile nu îngrădesc talente care sunt în penitenciare. Din deţinuţi, la libertate o să vină oameni deja cu gânduri noi, cu Dumnezeu în suflet şi să aducă un beneficiu societăţii", a spus Igor Guja, directorul adjunct al DIP.  

"Indiferent unde se află, ei sunt oameni, iată expoziţia de astăzi dă dovadă că ei au idei, dorinţă să muncească", a spus avocatul poporului Mihail Cotorobai.

Cel mai valoros obiect, scos la vânzare în cadrul expoziţiei, costă 2.000 de lei. Este vorba despre o tablă de joc executată de un deţinut de la penitenciarul din oraşul Lipcani, raionul Briceni. 

O parte din banii obţinuţi în urma vânzărilor va fi oferită copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic din Chişinău. Iar restul sumei va ajunge la deţinuţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu