Talentaţi şi cu o carieră de invidiat! Un toboşar şi o dansatoare din Moldova ne-au dus faima în toată lumea (VIDEO)

Embed:

Sunt ambiţioşi, talentaţi şi au o carieră de invidiat. Vorbim despre doi moldoveni care au făcut ca numele ţării noaste să fie cunoscut în întreaga lume. Mai exact, este vorba despre un percuţionist inclus în Guinness Book şi o vicecampioană mondială la dans sportiv.

El este Petru Butnaru, bateristul din Ungheni, care în lume este cunoscut cu numele de Peza Boutnari. A devenit faimos după ce, acum zece ani, a stabilit nouă recorduri Guinness. A reuşit să efectueze câte 15-16 bătăi la tobă timp de o secundă.

Acum locuieşte în oraşul Hamburg din Germania.

A ajuns să fie iubit atât de mult de germani încât o fabrică de acolo i-a propus ca unele tobe pentru profesionişti şi beţele pentru acestea să-i poarte numele.

"Au fost fabricate patru tobe - în America, Canada, una în Europa şi a patra acum e la mine", spune Peza Boutnari.

Acum, Peza Boutnari este profesor în Germania. Îşi învaţă discipolii cu mare dăruire să cânte la tobe.

În Moldova vine de patru-cinci ori pe an. "Eu am două ţări - Moldova şi Germania", spune bărbatul.

Este sigur că îşi va petrece tot restul vieţii în Germania. Dar nu uită de Moldova. Se pregăteşte să scrie o carte pentru toboşari. Aceasta va fi scrisă în germană, dar va fi tradusă şi în limbile română şi rusă.

La fel ca Peza Boutnari, şi vicecampioana mondială la dans sportiv Anna Matus ne duce faima în lume.

Din păcate, nici Anna nu locuieşte în Moldova. A ales o altă ţară în care să-şi poată valorifica pe măsură talentul. De trei ani se află în Italia, dar la competiţii reprezintă Moldova.

"Anişoara spunea că numaidecât va duce faima Moldovei, că vrea să danseze şi vrea ca numele ei să fie cunoscut", a precizat tatăl sportivei, Mihai Matus.

Şi Anna Matus a ajuns renumită. Nu numai în ţară, dar şi în toată lumea. Anna este vicecampioană mondială la dans sportiv.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu