TACHII, ÎN FORMĂ MAXIMĂ. Denis se pregăteşte de Campionatul Mondial de sambo

Embed:

Unul dintre cei mai buni luptători de sambo din Republica Moldova, Denis Tachii este în formă maximă. Sportivul de 26 de ani, originar din oraşul Donduşeni, s-a remarcat recent la Jocurile Europene de la Minsk, unde a cucerit medalia de bronz, şi susţine că este motivat să obţină noi victorii.

"Cu antrenorul, suntem foarte mulţumiţi că munca depusă atâţia ani a adus succes şi un rezultat îmbucurător. Vom munci mai mult să obţinem rezultate mai mari. "

Denis, medaliat cu argint la ultimele două ediţii ale Campionatului European, în categoria de greutate de 100 de kilograme, consideră că a venit momentul să se afirme şi la Mondiale. Compatriotul nostru a început pregătirile pentru turneul care se va desfăşura în noiembrie, în Coreea de Sud .

"Dacă ţi-ai pus un scop şi vreai să obţii ceva, atunci rezultatul muncii tale este foarte plăcut. Nimic nu se compară cu sentimentul aflării pe podium. "

În copilărie, Denis a fost pasionat de baschet, însă la 15 ani şi-a încercat forţele în sambo şi judo.

"Atunci am luat decizia de a aduce rezultate, de a ajunge la un nivel mai înalt decât o persoană de rând care face sport o dată sau de două ori pe săptămână. "

Primul antrenor al lui Denis Tachii a fost Oleg Stempliuc, iar de 10 ani sportivul este pregătit de Iulii Peaticovschii. Acesta îşi aminteşte de ziua în care l-a cunoscut pe discipolul său.

"Pentru prima dată l-am văzut la un concurs de trântă naţională. Avea mişcări haotice, intra la procedee. În primul rând, a arătat că are curaj şi că nu e un băiat care cedează. Era un băiat de vreo 78 de kilograme, subţirel. "

Tachii spune că succesele sale nu ar fi posibile fără ajutorul antrenorului.

"Antrenorul mereu vede mai bine cum trebuie să fie pregătit sportivul de duelul cu următorul adversar, ce capacităţi are sportivul şi cum poate fi câştigată lupta. Sportivul trebuie să fie curajos, să-şi fixeze scopurile şi să le obţină. Nu trebuie să fie încăpăţânat şi să creadă că e cel mai tare şi toţi trebuie să cadă în faţa lui. "

În perioada de pregătire pentru Campionatul Mondial, Denis Tachii planifică să participe la un turneu în Kazahstan, iar apoi va pleca la o serie de cantonamente în Ucraina şi Belarus.

Lasă un comentariu