Tablourile pictate de UN PORC aduc sute de mii de dolari. "Pigcasso" semnează contracte cu firme de ceasuri elveţiene

Pigcasso a fost salvată în anul 2016 de la o fermă de porci și adusă la Farm Sanctuary SA, lângă Cape Town, în Africa de Sud. Potrivit proprietarei sanctuarului, animalul a avut o atracție naturală spre pictură, notează CBC News. 

La puțin timp după ce a salvat porcul, Lefson, stăpâna lui Pigcasoo, a lăsat-o pe aceasta să se joace cu câteva lucruri, printre care și câteva pensule. „Dintr-un motiv necunoscut, ea a luat un mănunchi de pensule și nu a durat mult până a început să danseze cu pensula pe pânză și să vândă lucrări în toată lumea”, a povestit Lefson pentru CBS News.

Pigcasso folosește o pensulă personalizată și o vopsea non-toxică pentru a face capodopere abstracte. Ea semnează colțul fiecărei picturi cu vârful botului ei, folosind un amestec de sfeclă roșie și cerneală acrilică. Când nu pictează, Pigcasso îi place să-și ia gustarea preferat preferată: popcorn cu caramel. În 2018, porcul a devenit primul animal care a găzduit propria lui expoziție. Capodoperele sunt vândute începând de la 500 de dolari și ajungând la 4.000 de dolari.

Vânzarea operelor de artă a lui Pigcasso a adus sanctuarului aproape 145.000 de dolari Anul acesta, în februarie, Pigcasso a lansat o colaborare cu Swatch Lefson a spus că Swatch, compania de ceasuri elvețiene l-a contactat pe Pigcasso după expoziția pe care a avut-o. Compania a dorit colaborarea cu animalul pentru a sărbători Anul Chinezesc al Porcului.

Misiunea Farm Sanctuary SA este de a inspira compasiunea față de animalele de fermă. Potrivit proprietarei, sanctuarul folosește banii proveniți din lucrările lui Pigcasso pentru a salva mai multe animale de fermă și pentru a „educa publicul larg despre atrocitățile actualelor practici agricole care nu dăunează doar animalelor, ci și sănătății și mediului”. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu