TABLOU SUMBRU la blocul afectat de explozie. Salvatorii continuă lucrările, iar sinistrații privesc disperaţi la casele ruinate (IMAGINI JALNICE)

Salvatorii continuă operaţiunea de la blocul afectat de explozie. Angajaţii IGSU vor să scoată plăcile de beton distruse în urma deflagraţiei.

Între timp, sinistrații așteaptă să intre în locuințe ca să vadă ce le-a mai rămas prin casă:

"- Aștept să mă cheme domnii polițiști și cu ei să mă urc în apartament. Mi-au spus să iau niște cutii. - Ce sperați să găsiți acolo? - Poate buletinul".

" - Când vă veți putea întoarce în locuinţe? - Ne-au spus că peste o lună. - Unde locuiți acum? - La rude".

La cortul instalat lângă blocul de pe bulevardul Moscova, zeci de oameni continuă să aducă mâncare, haine și să doneze bani pentru sinistrați:

"Nu-i lumină, nu-i apă, nu-i nimic. Este imposibil ca să locuiască aici. Noi ne străduim să ajutăm cu ce putem".

"Nu-i pot ajuta cu bani, dar pot să le aducă haine".

Voluntarii îndeamnă oamenii ca, pentru o perioadă, să nu mai aducă bunuri și produse alimentare, fiindcă nu mai au unde le depozita.

"Avem foarte multă mâncare adusă de la restaurante și de către agenți economici. Este mai mult de o tonă de conserve, macaroane, zahăr", a menţionat Mihail Bagas, activist civic.

Iar Agenția Servicii Publice a anunţat că va elibera acte de identitate încă pentru doi sinistrați.

"- Buletinele de identitate le eliberăm la urgență, pentru că persoanele au nevoie. - În cât timp? - La câteva ore. Minute nu, dar câteva ore durează", a precizat Irina Burlea, specialist ASP.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu