TABLOU SUMBRU în ţară în urma ploilor: Case inundate, drumuri deteriorate, copaci doborâţi şi lacuri revărsate (FOTO)

Embed:

Ploaia de ieri a făcut ravagii în mai multe localităţi din ţară. Potrivit reprezentanţilor IGSU, mai multe gospodării din raioanele Drochia, Florești, Rîșcani, Ocnița și Ungheni au fost inundate.

Pompierii au intervenit pentru a pompa apa din gospodării și beciuri în localitățile Oclanda, Bulboci, Redi Cereșnovăț și Cremenciug din raionul Soroca.

Totodată, în localitatea Redi-Cereșnovăț apa a deteriorat o porțiune de 0,6 km de drum local.

Angajații IGSU au intervenit şi pentru evacuarea apelor din cinci gospodării particulare, dar și pentru a defrișa un copac căzut pe traseu în localitatea Voloave.

În raionul Drochia, ploaia a afectat mai multe grădini, iar salvatorii au pompat apa din subsolul unei școli și a mai multor blocuri de locuit.

În localitatea Mihăileni, raionul Rîșcani, din cauza precipitațiilor, apa din două bazine acvatice s-a revarsăt peste dig, iar salvatorii în comun cu reprezentanții autorităților publice locale au făcut căi de scurgere pentru a preveni inundațiile.

La Ocnița, în localitățile Călărășăuca și Unguri, a fost construit un dig de protecție pentru a evita pătrunderea apei în gospodării.

În satul satul Scumpia, din raionul Făleşti, au fost două averse puternice cu gheaţă cât cireaşa care a făcut ferfeliţă pomii, răsadul şi parţial semănăturile.

A plouat cu grindină şi în raioanele Donduşeni şi Drochia, însă autorităţile locale nu cunosc, deocamdată, care au fost pagubele. Cei de la Serviciul Antigrindină afirmă că, doar în ultimele două zile, au lansat sute de rachete pentru a evita calamităţile.

"Conform datelor radiolocaţionale din 17 şi 18 mai, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate ploi puternice cu descărcări electrice. Unităţile speciale Soroca, Sîngerei, Corneşti, Călăraşi şi Ceadîr Lunga în aceste două zile au lansat peste 400 de bucăţi de rachete antigrindină. Au fost prelucrate peste 50 de bucăţi convective cu pericol de grindină", a menţionat Victor Melnic, conducătorul grupului control terestru, Serviciul Antigrindină.

Şi în Capitală aversele de ieri au transformat mai multe străzi în râuri. Din cauza apei, asfaltul de pe strada Mihai Viteazul s-a surpat, iar două benzi au fost blocate.

Totodată, noaptea trecută, mai muți șoferi au rămas cu mașinile blocate în gropile imense apărute în urma ploilor. 

La moment comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează la fața locului pentru estimarea prejudiciilor materiale în urma precipitațiilor.

Angajaţii IGSU atenționează gestionarii bazinelor acvatice din țară să monitorizeze starea barajelor și digurilor pentru prevenirea inundațiilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu