Tabloidul britanic The Sun: Moldovenii profită de paşapoartele româneşti pentru a munci în UE

Embed:

Tabloidul britanică The Sun scrie că aproximativ 10.000 de moldoveni obţin lunar paşaport românesc, evitând restricţiile de viză impuse ţării noastre de către Uniunea Europeană. Iar pentru asta trebuie doar să demonstreze că au un stră-străbunic de origine română, o sarcină extrem de uşoară pentru orice moldovean, adaugă jurnaliştii de la Londra.

Ziarul scrie că moldovenii, dornici să plece din fostul stat sovietic, profită de această oportunitate, care le permite să locuiască şi să muncească în Marea Britanie.

În fiecare zi, ei formează cozi imense la Consulatul României din capitala celui mai sărac stat din Europa, mai notează publicaţia de la Londra. Acolo, moldovenii completează formulare şi sunt gata să achite câte 100 de euro pentru a obţine documentul.

Astfel, scriu jurnaliştii britanici, România vrea să-i înlocuiască pe cetăţenii săi care au emigrat în Uniunea Europeană, unde le sunt oferite salarii mai mari. Iar criticii cer acum ca Marea Britanie să recapete controlul frontierelor sale pentru a opri fluxul de imigranţi din estul Europei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu