Tabere de odihnă cu probleme, la Vadul lui Vodă. Ce scuze au găsit directorii (FOTOREPORT)

Taberele de odihnă pentru copii şi-au reînceput activitatea însă nu toate sunt gata să activeze, acest lucru a fost demonstrat ieri de către pompieri, iar astăzi de către inspectorii de Sănătate Publică din Chişinău.

Dacă în unele tabere micuţii dispun de condiţii decente şi apă caldă, alţii sunt nevoiţi să-şi spele hainuţele în chiuvetă, iar boilerele nu funcţionează.

Acesta este peisajul în una din taberele de odihnă din Vadul lui Vodă. Mobilierul murdar şi praful de sub paturi este trecut cu vederea de către direcţia zonei de odihnă. Mai mult micuţii nu dispun de apă caldă din cauza boilerelor care nu funcţionează.

"La moment avem 8 blocuri pe teritoriu dintre care 5 sunt reparate şi trei încă sunt în reparaţii. Dacă ne uităm sunt ştergarele cu care băieţii au fost la baie, şi probabil pantalonii care s-au murdărit, pentru că ieri a fost un timp ploios i-au spălat în chiuvetă. Nu trebuie să fie apă caldă, de obicei noi nu avem aşa cazuri cu apă caldă sau copii să fie limitaţi la apă", afirmă educatorul metodist al taberei "Cireşarii", Victoria Răstrăşan.

"Ne cerem scuze, cred că pe parcurs o să fie şi solniţe pentru sare. De două zile, până acum nu a fost. Avem legume proaspete şi oricum fiecare copil manăncă cu sare" spune şefa de producere, Vera Stanciu.

Totodată, vice-directorul taberei Mihai Ivanov nu a dorit să ne dea detalii despre nelegiuirile care se petrec în tabăra Cireşarii.

"Nu dau interviu pentru că găsiţi ce este mai rău. Să fie pe dreptate şi nu pe nedreptate. În schimb blocul sanitar este bine pregătit şi este fără cusur", a declarat vice-directorul taberei "Cireşarii", Mihai Ivanov.

"Tot ce trebuie avem pentru primul ajutor. Injecţii avem", a afirmat medicul Emilia Renata.

De asemenea, inspectorii de la Centrul de Sănătate Publică au refuzat să dea detalii despre condiţiile nefaste în tabăra "Cireşarii".

Lucrurile însă stau mai bine la tabăra Camping. Aici copii trăiesc în blocuri noi renovate cu băi şi wc pe etaj. Alimentele sunt păstrate separat, iar reguli de nerespectare a condiţiilor sanitare nu au fost identificate.

"Aşa sunt camerele, câte trei, câte patru. În fiecare zi se face curăţenie, avem personal tehnic destul, sunt doamne la fiecare bloc şi fiecare etaj. Avem oglinda sănătăţii, o comisie creată tot de copii care verifică curăţenia în fiecare zi" a declarat directoarea taberei "Camping".

"Meniul a fost elaborat în conformitate cu ordinul 638, deci produse care sunt interzise pentru alimentaţia copiilor care nu trebuie sa fie în taberele de odihnă. Produsele cu conţinut sporit de zahăr, de grăsimi, sare. Distribuirea bucatelor are loc numai după ce comisia de triaj apreciază bucatele", a spus inspectorul de la Centrul de Sănătate Publică, Iurie Cebotari. 

Cei de la Centrul de Sănătate Publică susţin că anual efetuează inspecţii în toate taberele din ţară pentru ca aceste să continue să funcţioneze.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu