Svetlana Cebotari: La 1 noiembrie va avea loc ultima etapă de valorizare a pensiilor

Embed:

Pensii mai mari şi echitabile pentru toţi. În această toamnă, va lua sfârşit reforma sistemului de pensii. În data de 1 noiembrie va avea loc ultima etapă de valorizare a alocaţiilor pentru cei care s-au pensionat în perioada anilor 2014 - 31 martie 2017. Astfel, beneficiarii vor primi pensii indexate în fiecare an.

Despre acest subiect, dar și despre alte obiective ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a vorbit Svetlana Cebotari, într-un interviu acordat pentru Moldpres.

Ministrul a menționat că pensiile devin echitabile pentru toți beneficiarii, pentru că a fost creat un sistem unic.

"Atât deputații, membrii de Guvern, funcționarii publici, aleșii locali, ei au trecut la aceeași formulă de calculare a pensiei și la aceeași modalitate de oferire. S-a unificat sistemul. Deja fiecare cetățean contribuie lunar și în fiecare zi prin munca realizată la fondul de asigurări sociale", a spus ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. 

Totodată, Svetlana Cebotari a menționat că reforma spitalelor, care urmează să fie implementată, nu prevede închiderea instituțiilor medicale din țară. Scopul urmărit este îmbunătățirea calității serviciilor prestate, dar și eficiența acestora.

"Cum putem noi să vorbim de calitatea unor servicii, de exemplu, într-un centru raional unde avem în maternitate 20 de nașteri. Cât de bun ar fi medicul dacă nu primește cu regularitate în fiecare zi cel puțin două, trei nașteri. Acea perfecționare și calitate se diminuează", a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. 

Deocamdată, nu se ştie cât va costa reforma spitalelor, însă vor fi vizate toate cele 71 de instituţii medicale din țară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu