Svetlana Cebotari: Îndemn populația să evite expunerea îndelungată la soare și să utilizeze mijloace de protecţie

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale avertizează populaţia privind pericolul aflării îndelungate la soare şi recomandă să respecte regulile de protecţie în cazul temperaturilor înalte. De asemenea, Svetlana Cebotari a dispus instituțiilor medicale, dar și sociale să întreprindă toate măsurile de rigoare pentru asigurarea funcționării stabile a acestora

Vremea caniculară poate afecta starea de sănătate a populației. În acest context, pentru a preveni efectele negative ale caniculei, am dispus tuturor instituțiilor medicale și sociale să întreprindă toate măsurile de rigoare pentru asigurarea funcționării stabile a instituțiilor, cu respectarea strictă a regimului sanitaro-epidemiologic și antiincediar.

Am verificat personal dacă se respectă acest ordin și dacă instituțiile dispun de toate condițiile ca pacienții să nu fie afectați de temperaturile ridicate. Am solicitat tuturor instituțiilor să dispună de climatizoare și ventilatoare în saloane și sălile de operație.

Îndemn populația să evite expunerea îndelungată la soare și să utilizeze mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare, cremă cu factor de protecţie), să consume cîte mai multe lichide, fructe și legume, a scris ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari. 

Potrivit meteorologilor, astăzi termometrele vor arăta 31 de grade Celsius.

Lasă un comentariu