Suzuki aduce trei concepte ecologice la Salonul Auto de la Tokyo FOTO

Suzuki a prezentat primele imagini şi informaţii ale conceptelor Swift EV Hybrid, Q şi Regina. Cele trei modele vor debuta la Salonul Auto de la Tokyo şi prefigurează viziunea constructorului nipon asupra viitoarelor modele din gamă. Animozităţile dintre ei şi Volkswagen au fost puse deoparte şi designerii japonezi s-au concentrat la trei modele care să fure ochii publicului. În timp ce conceptul Q seamănă cu Renault Twizy, iar sedanul compact Regina aminteşte de vechiul Citroen DS, Swift EV este singurul model cu rădăcini apropiate de producţia de serie.

Swift EV Hybrid Concept reprezintă un vehicul hibrid în serie, ce permite rularea în modul 100% electric până la golirea acumulatorilor, după care intră în funcţiune un motor cu ardere internă, ce funcţionează pe post de generator. Autonomia în modul electric este de 20-30 kilometri, în funcţie de stilul de condus, estimează cei de la Suzuki. Din păcate pentru cei de la Suzuki, există deja hibrizi în serie pe piaţă, iar aceştia oferă o autonomie superioară în modul 100% electric.

Suzuki Q-Concept este un vehicul electric destinat traficului urban. Modelul are o autonomie de numai 10 kilometri şi utilizează un sistem de propulsie 100% electric. Conceptul seamănă atât cu Renault Twizy, cât şi cu Nissan Pivo 3, dar autonomia sa limitată nu va impresiona pe nimeni. Potrivit celor de la Suzuki, modelul este gândit să ofere manevrabilitate similară cu cea a unei motociclete, cu gradul de utilitate al unui autoturism.

Suzuki Regina are o masă de 730 kilograme şi reprezintă viziunea mărcii în privinţa viitoarei compacte din portofoliu. Modelul este destinat să fie unul global şi va fi vândut în aceeaşi formă pe toate pieţele pe care va fi introdus. În ceea ce priveşte motorizarea, nu există niciun detaliu în afară de consum şi emisii, acestea fiind anunţate la 3.1 litri la sută şi 70de grame de CO2 pe kilometru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu