Sute de veterani de război participă la asigurarea ordinii publice la protestele din PMAN

Embed:

Veteranii conflictelor armate au ieşit în centrul Capitalei, pentru a ajuta în asigurarea ordinii publice. Ei accentuează că nu susţin niciun partid care organizează proteste.

Prin piaţa principală din Chişinău au trecut în marş aproximativ 200 de veterani şi ofițeri de rezervă.

"Am venit veteranii pentru, în primul rând, menţinerea ordinii publice, pentru a susţine poliţia şi statul de drept. Nou nu suntem contra statului, noi suntem contra cum statul se procedează cu noi, veteranii de război din 1992. Noi am apărat integritate şi independenţa Republicii Moldova", a declarat veteranul preşedintele Organizaţiei Veteranilor Batalionului Special al Poliţiei, Valeriu Chicu. 

"Nu susţiem un anumit partid, nu susţinem nici pe Dodon, nici nu vreau să aud, chiar şi Usatâi şi partidul platformei. Noi am avrea că în ţara asat se facă schimbări, ca să fie dreptate, ca veteranii de război să fie luaţi în seamă", a spus veteranul de război, Ilie Cornescu. 

În ajun, veteranii s-au întâlnit cu ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, cu care au discutat situaţia din ţară şi, în special, protestele din Capitală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu