Sute de tineri din Sîngerei au creat brazi şi costume din deşeuri reciclabile

Pene de găină, pungi pentru gunoi, coji de nuci sau paste făinoase. Sunt doar câteva dintre elementele originale şi ecologice, pe care le-au folosit elevii de la gimnaziul din Ciuciuleni, Sîngerei, pentru a confecţiona brazi. Pe lângă asta, tinerii au creat tot din resturi - pălării şi costume. În aşa fel, ei au vrut să îndemne oamenii să fie mai responsabili faţă de mediul înconjurător.

La concurs au participat peste o sută de tineri. Aceştia au avut la dispoziţie trei săptămâni să confecţioneze cel mai original brad sau costum din deşeuri reciclabile.

"Mi-am făcut un costum popular, deoarece îmi place să-l port. L-am făcut din saci, pungi şi mai multe."

"Mi-am făcut acest costum din pungi pentru gunoi, l-am tăiat şi l-am lipit. Aceste pungi trebuiesc strânse, ca să protejăm natura. Unii le aruncă şi nu înţeleg cât e de dăunător pentru natură. "

La final, Vladimir Botnari s-a ales cu premiul mare pentru cel mai frumos costum ecologic.

"Este un costum medieval. L-am confecţionat din faţă de masă din peliculă şi pungi pentru gunoi.  M-a ajutat mamea mea şi o mătuşă", a spus elevul, Vladimir Cebotari.

Iar cel mai ingenios brad l-a confecţionat Damian Andoni. El a participat la concurs cu un pom de Crăciun din paste făinoase.

"Am folosit două kilograme de paste, vreo trei pungi Nu a fost chiar greu. Dedesubt am carton şi pastele le-am unit pe brad cu clei fierbinte."

Directoarea gimnaziului spune că acest eveniment a devenit deja o tradiţie. Mai ales că în aşa fel, copiii învaţă să protejeze mediul înconjurător.

"Concursul a fost din trei secţiuni, brăduţi eco, balul pălăriilor şi vestimentaţia. Copiii au avut la dispoziţie trei săptămâni, ei au fost anunţat din timp şi au participat 68 de copii din cei 107. Premiul mare s-a dat în funcţie de materialul care a fost făcut", a spus directorul gimnaziului din Ciuciuleni, Sîngerei, Angela Albu.

Concursul brazilor ecologici din Ciuciuleni, Sîngerei, se afla la a patra ediție.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu