Sute de studenţi din familii cu venituri mici vor primi burse suplimentare

Embed:

Şansă unică pentru sute de studenţi din familii cu venituri modeste. Cei ce vor demonstra cunoştinţe foarte bune, vor putea beneficia de burse suplimentare în valoare de până la 1.500 de dolari anual. Banii vor fi oferiţi în cadrul proiectului "Burse pentru tineri din familii dezavantajate". Anunţul a fost făcut astăzi, de reprezentanţii Centrului de Informaţii Universitare, iniţiatorul acestui program.

În acest an, de burse suplimentare vor beneficia aproximativ 300 de tineri. În categoria celor care provin din familii social vulnerabile intră tineri din familii cu venituri mai mici de 1000 de lei pentru un membru, cei din familiile cu mulţi copii, copiii orfani şi tinerii cu dizabilităţi, care vor avea media academică sau de înmatriculare mai mare de 8.

Anul trecut, programul de burse a fost finanţat doar din fondul de urgenţă al Fundaţiei Soros Moldova. Suma totală a constituit 255 de mii de dolari. În acest an, numărul de burse va fi mai mare. Asta pentru că fondul de urgenţă oferă cu 30 de mii de dolari mai mult. În afară de aceasta, una din băncile comerciale şi-a arătat disponibilitatea de a contribui la acest proiect cu 400 de mii de lei.

Anul trecut, 264 de studenţi din 18 instituţii de învăţământ superior au beneficiat de burse suplimentare. Acestea au variat între 560 şi 1500 de dolari. Tinerii vor putea candida pentru burse suplimentare în perioada 1-30 septembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu