SUTE de sportivi s-au înregistrat la primul maraton Internaţional găzduit de ţara noastră

Embed:

La maratonul internaţional din Moldova vor participa cel puţin 600 de sportivi. Atâţia oameni au confirmat participarea cu o lună înainte de startul competiţiei. 

La Ministerul Tineretului şi Sportului a avut loc şedinţa la care au participat organizatorii maratonului şi ministrul, Serghei Afanasenco. Cele două părţi au discutat mai multe detalii despre evenimentul ce se va desfăşura la sfârşitul lunii aprilie.

Sportivii înregistraţi pe distanţa de maraton de 42 kilometri, vor alerga patru tururi pe acelaşi itinerar. Cei care vor ajunge la finiş vor primi medalii şi cadouri din partea organizatorilor.

"Toţi cei care vor ajunge la linia de sosire, vor primi acest rucsac în care vor găsi diferite cadouri. Ei vor mai primi şi o medalie care va fi confecţionată în Moldova. Ea nu este cumpărată pentru 15 lei dintr-un magazin. Ea va fi din metal", a spus organizatorul Dmitrii Voloșin. 

"În afară de câştigarea medaliei de aur, argint sau bronz fiecare sportiv va comunica cu oamenii de rând. Cred că îi vom invita nu doar pe atleţi, dar şi pe ceilalţi sportivi", a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Serghei Afanasenco. 

Primele teste a sistemului de cronometrare au fost deja efectuate, iar itinerarul cursei a fost aprobat de primarul Dorin Chirtoacă. Primul Maraton Internaţional găzduit de Moldova va avea loc pe 26 aprilie pe patru lungimi de distanţă, cea mai aşteptată fiind cea de 42 de km. Publika TV este parter media general a acestui eveniment.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu