Sute de PASAGERI blocați în TREN din cauza unei alunecări de teren

Sute de pasageri ai unui tren au rămas blocaţi din cauza unei alunecări de teren, iar un elicopter militar a intervenit după ce un râu a ieşit din matcă în urma ploilor torenţiale ce au provocat probleme în mai multe regiuni,în sudul Marii Britanii.

O alunecare de teren produsă în apropierea localităţii Corby din comitatul Northamptonshire a condus la blocarea circulaţiei a două trenuri, unul care plecase joi din Londra cu destinaţia Nottingham, şi altul trimis pentru a veni în ajutorul călătorilor aflaţi în acesta.

Circa 400 de pasageri au rămas blocaţi timp de opt ore înainte de a fi evacuaţi, iar o persoană a necesitat îngrijiri medicale la faţa locului.

Operatorul feroviar a transmis scuze clienţilor afectaţi de incident şi a descris situaţia drept ''dificilă'' din cauza aluviunilor şi a inundaţiilor care au zădărnicit intervenţiile de salvare. Unele rute feroviare erau încă afectate vineri dimineaţă când angajaţii reţelei National Rail continuau să intervină pentru eliberarea liniilor.

Condiţiile meteorologice nefavorabile au provocat probleme şi în alte regiuni. Echipajele specializate în intervenţia de urgenţă au salvat mai multe persoane rămase blocate în locuinţe, iar un elicopter al forţele aeriene regale a fost trimis la faţa locului după ce un râu a ieşit din matcă în comitatul Lincolnshire, scrie b1.ro