Sute de oameni muncesc ca albinuţele pentru ca oraşul să se schimbe la faţă până la Paşte

Embed:

Iarna a trecut, dar în urmă au rămas mormane de gunoi. În Chişinău, este mizerie peste tot: pe străzi, prin parcuri şi pe la periferia oraşului, unde pot fi observate zeci de gropi de gunoi neautorizate.

Întrucât Capitala se sufocă din cauza tonelor de deşeuri, autorităţile au dat start campaniei de salubrizare.

Sute de oameni vor munci ca albinuţele timp de câteva săptămâni, pentru a se asigura că oraşul se va schimba la faţă până la Paşte. 

"Una dintre cele mai insalubre zone din oraş este râul Bâc. În fiecare primăvară, muncitorii de la "Spaţii Verzi" adună de pe malurile fluviului aproape 180 de camione cu gunoi".

Autorităţile municipale dau vina pe locuitorii Capitalei pentru murdăria din oraş.

"Începând cu gunoi de construcţie, beton, nisip, bucăţi de armătură, şi piese de la maşini, uşi, capoate. Tot ce încurcă la om, tot aduc şi din mers aruncă, lasă aici pe mal. Acum facem, azi mâine ordine şi din urmă, peste câteva zile iar putem să veni fiindcă nu se păstrează deloc", spune Vitalie Namolovan, angajat al Întreprinderii "Spaţii Verzi".

Responsabililor de salubrizare le piere cheful de lucru, după ce văd că munca lor nu este apreciată. Muncitorii cer amenzi dure pentru persoanele care aruncă gunoi în locuri neautorizate.

"Şi haine, şi ce vrei găsim.Lumea nu păstrează".

" Lumea nu este educată. Murdărie de la case, tot aduc aici şi aruncă. Şi ne face nouă mai mult de lucru şi nu reuşim nici noi".

"Cine şi cum poate aici aruncă, cu maşini, cu tractoare. Mai ales primăvara e tare mult. Toată iarna ei aruncă, e omăt. Până în Paşte la noi tare-i lucru greu aici. "

Campania de salubrizare va dura până în data de 14 aprilie. Până atunci, angajaţii Întreprinderii "Spaţii Verzi" şi cei ai Direcţiei Locativ-Comunale vor face curăţenie pe străzi, în curţile blocurilor şi în zonele verzi din oraș. Serviciile de salubrizare vor interveni, în mod special, în zonele de agrement, precum parcul "Valea Morilor", "La Izvor" şi "Valea Trandafirilor".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu