Sute de oameni au protestat şi au cerut socoteală Blocului ACUM pentru criza politică din ţară. Năstase I-A JIGNIT pe cei ieşiţi în stradă

Embed:

Sute de oameni au protestat astăzi în centrul Capitalei. Aceştia au cerut socoteală Blocului "ACUM" pentru criza politică din ţară. Acţiunile tinerilor l-au enervat pe liderul PPDA, Andrei Năstase, care manifesta alături de Maia Sandu, în fața Guvernului. Avocatul oligarhilor Ţopa i-a numit pe protestatari "imbecili".

Totul a început la ora 12:00, când liderii PAS și PPDA au adus câteva zeci de oameni în fața Guvernului ca să protesteze faţă de scumpirea carburanților. Și asta chiar dacă sunt deputați și este de competența lor să se implice și să vină cu soluții la astfel de subiecte.

La scurt timp, sute de tineri au organizat o acțiune împotriva Blocului "ACUM". Acest fapt l-a enervat pe Andrei Năstase, care a smuls microfonul din mâna colegului de partid.

De partea cealaltă, tinerii au venit să le ceară socoteală deputaților PAS și PPDA pentru criza politică din țară. Ei au adus mai multe pancarte pe care era scris "Maia, lasă-te de Andrei", sau "Maia Sandu şi Andrei, cerşetorii naţiei", o aluzie la faptul că liderii blocului ACUM au cerut bani de la cetățeni ca să-și finanțeze campania electorală.

Totodată, tinerii erau nemulţumiţi că deşi e deputat, Andrei Năstase nu face nimic în afară de proteste:

"Năstase, Maia, la muncă, nu la protest!"

"În opinia mea şi a prietenilor mei, Maia Sandu, Andrei Năstase tergiversează toate acţiunile, tergiversează formarea unui Guvern şi din cauza asta noi putem să ne trezim că nu avem o stabilitate în ţară".

"Noi am votat pentru blocul ACUM şi în loc să se apuce de treabă, să muncească, ei doar destramă ceea ce s-a făcut până acum şi ne trag înapoi".

Unii manifestanţi aşteptau de la deputaţii blocului "ACUM" propuneri concrete pentru ieftinirea carburanţilor, nu proteste ca pe vremea în care făceau parte din opoziţia extraparlamentară.

"Am rămas un pic şocat pentru că credeam că totuşi ei o să vină cu o propunere clară, pas cu pas ce o să facă mai departe. Au adunat presa, au arătat că ei fac ceva, în loc să lucreze în Parlament", a menţionat Mihail Bagas, activist civic.

Finul oligarhul fugar Victor Țopa nu s-a putut stăpâni şi a început să facă ce ştie mai bine: să-i jignească pe cei care nu îi împărtăşesc punctele de vedere: "Ați auzit vocea și moaca unui imbecil. Așa arată imbecilitatea".

Oamenii au condamnat limbajul necenzurat al deputatului: "Acesta e nivelul lor de educaţie. La ei toţi sunt imbecili, toţi sunt drogaţi, toţi sunt alcoolici".

Şi pentru că tot a fost catalogat de organizaţiile de media drept inamic al presei, Andrei Năstase nu a dezamăgit nici de această dată: el a atacat din nou reporterul Publika TV prezent la eveniment.

"Aceste lucruri nu vor fi date la Publika WC, TV. Nu vor fi date la Publika TV", a menţionat liderul PPDA.

Polițiștii au format un cordon ca să despartă cele două tabere. În timp ce Andrei Năstase stătea ascuns în spatele oamenilor legii pe care îi critică de fiecare dată, deputatul PAS, Mihai Popșoi, a recurs la amenințări.

"- Vă rog, să nu mă atingeți! Veți răspunde penal! Eu sunt deputat în Parlamentul Republicii Moldova! Să vă arăt legitimația? - Nu trebuie să-mi arătați. Eu nu v-am împins", a punctat Popşoi.

Cele două manifestații au durat aproape o oră și jumătate.

Lasă un comentariu