Sute de oameni au fost reţinuţi în Rusia, în urma protestelor. Un manifestant a atacat un reprezentant al Guvernului

Embed:

Cel puţin 1.000 de oameni din 14 oraşe au fost reţinuţi în Rusia după protestele de ieri. Mii de oameni au ieşit în stradă nemulţumiţi de reforma care prevede că vârsta de pensionare va creşte de la 60 la 65 de ani pentru bărbaţi şi de la 55 la 63 de ani pentru femei.

Cele mai multe arestări au avut loc în Sankt Petersburg. Acolo 452 de persoane au ajuns pe mâna poliţiştilor, iar în Ekaterinburg 183 de manifestanţi au fost încătuşaţi. La Moscova s-au făcut 43 de arestări.

Un manifestant din capitala Rusiei s-a ales cu dosar penal şi riscă până la 10 ani de închisoare, pentru că a atacat un reprezentant al Guvernului. Cu o zi înainte de protest, gigantul Google a şters de pe Youtube filmuleţe sponsorizate ale opozantului Kremlinului Alexei Navalnîi care invita oamenii la manifestaţii în data de 9 septembrie.

Un apropiat al activistului a afirmat că spoturile publicitare au fost blocate la cererea Comisiei Electorale Centrale, motivând că este interzisă propaganda în ziua tăcerii. Acţiunile de protest au coincis cu ziua în care s-au desfăşurat alegeri în mai mai multe regiuni din Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu