Sute de moldoveni au apărat, a doua noapte, instituţiile statului de cei care vor să le acapareze ilegal

Embed:
Încă o noapte albă pentru sutele de moldoveni venite, încă de sâmbătă seara, să apere instituţiile statului de cei care vor să le acapareze ilegal. Oameni de toate vârstele şi-au unit forţele pentru o cauză comună.
Manifestanţii din faţa clădirii Executivului s-au arătat revoltaţi de investirea ilegală a Guvernului Maia Sandu.

"Vrem ca să fie constituit un guvern legitim. Noi vrem ca totul să fie legal, în cadrul legii, corect și deschis pentru popor."

"Părerea noastră este că magistraţii Curţii Constituționale au adoptat o hotărâre corectă și legală. Toate acțiunile ulterioare ale oricăror partide sunt ilegale."

Oamenii sunt indignaţi şi de intenţia preşedintelui Igor Dodon de a federaliza țara.

"Suntem contra federalizării Republicii Moldova. Suntem contra ca partenerii de peste hotare să ne hotărască soarta. Suntem stăpâni în țară, vrem să decidem soarta țării aici pe loc."

Cele mai multe corturi au fost instalate în faţa clădirii Ministerului de Interne.

"Suntem a doua noapte deja. Vom sta cât va fi nevoie, pentru a o apăra de Năstase să nu intre în instituțiile statului."

"Rezistăm...Năstase a fost pus ilegal, iar noi nu îi vom permite să fie la conducere."

"Vom apăra Ministerul Afacerilor Interne atât cât va fi nevoie. Năstase nu a fost ales legal. A fost ilegal ales. Atât cât noi vom fi aici, nu o să-i permitem să intre."

Iar manifestanții care apără Ministerul de Finanțe spun că nu se vor da bătuți şi vor sta acolo cât va fi nevoie.

"Am venit să apărăm Ministerul Finanțelor. Să o apărăm de uzurpatorii care au vrut oarecum să o asalteze oarecum ilegal."

"Toate ministerele sunt înconjurate de cetățeni care doresc liniștea în țară și doresc ca situația să se amelioreze, să fie ceva schimbări noi."

"Stăm aici zi și noapte, deja de două zile. Și vom sta, vom rezista... până va fi restabilită liniștea în țară."
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu