Sute de moldovence recurg la implanturi de silicoane. Numărul intervenţiilor chirurgicale a crescut cu 20%

Embed:

Pentru a fi şi mai seducătoare, sute de moldovence au recurs, în ultimii ani, la implanturi de silicoane. Dorinţa de a avea un bust generos le-a obligat, însă, să scoată din buzunar mii de euro. Totodată, şi centrele de chirurgie estetică din ţară îşi rotunjesc veniturile pe seama clienţilor din străinătate, care apelează tot mai des la ajutorul chirurgilor moldoveni.

Chirurgii plasticieni din ţară au efectuat anul trecut peste 100 de operaţii de implanturi mamare. Ei spun că în 2012 numărul persoanelor care au recurs la asemenea intervenţii a crescut cu 20 la sută, faţă de anul precedent.

"Cel mai des se adresează femeile tinere, după atingerea vârstei de optsprezece ani. O parte din contingentul pacienţilor care se adreseză sunt mamele care au alăptat. Sunt solicitări şi de la vecinii noştri. Vin din Ucraina şi se operează la noi, din România, dar şi din ţări mai îndepărtate, chiar din Italia am avut pacienţi", a spus chirurgul plastician Igor Mahovici.

Potrivit medicilor, există implanturi de silicoane cu o garanţie de zece ani, dar şi pe viaţă. Preţul pentru asemenea operaţii în Republica Moldova variază între 2.500 şi 4.000 de euro. În ţările vecine costul unei asemenea intervenţii este mai mare, de la 4.000 până la 6.000 de euro.

Dacă majoritatea bărbaţilor solicitaţi de reporterul Publika TV se declară favorabili unor operaţii de implanturi mamare, femeile sunt categoric împotrivă.
 
"Depinde. Dacă mărimea este potrivită, nu e numaidecât. Dacă aveam să fiu singur, poate răspundeam altfel", a spus un bărbat.
 
"Nu ştiu, doar dacă ea va dori. Eu nu sunt împotrivă, dar nici nu insist", a mai spus o persoană.

"Nu mi-aş pune implanturi, în niciun caz. Din punct de vedere estetic nu este binevenit. Şi bărbaţilor nu le place", susţine o femeie.

"Nu, niciodată, deoarece consider că cu sânii naturali e mai bine decât cu silicon", a menţionat o tânără.

În Republica Moldova există trei centre de chirurgie estetică, unde sunt efectuate operaţii de implanturi mamare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu