Sute de militari vor primi cheile de la apartamentele de serviciu până la sfârşitul anului. Pavel Filip, în inspecţie pe șantier

Embed:

335 de militari vor primi cheile de la apartamentele de serviciu până la sfârşitul lunii decembrie. Lucrările de construcţie în cele trei blocuri sunt gata în proporţie de 90 la sută.

Pe şantier a fost azi în inspecţie premierul Pavel Filip şi ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Cele trei blocuri sunt situate pe strada Nicolae Testemiţanu din Capitală. Apartamentele oferite militarilor vor fi dotate cu instalaţii sanitare şi încălzire autonomă.

Ministrul Apărării a declarat că responsabilii din cadrul instituţiei au întocmit deja o listă cu potenţialii beneficiari.

"Există o listă în care se înregistrează militarii. După necesitati, daca militarul nu are apartament, dacă soţul, soţia nu au apartament, nu deţin un spaţiu de locuit", a menţionat Eugen Sturza, ministrul Apărării.

Cei doi oficiali au mers în vizită la Tabăra militară nr. 142 din Capitală. Acolo, timp de cinci luni, a fost renovat blocul alimentar. Proiectul a costat peste 5 milioane de lei.

În proces de reparaţie este şi complexul sportiv, ce urmează să fie dat în exploatare până la sfârşitul anului viitor. În prima etapă va fi modernizat bazinul de înot, care a stat în paragină 30 de ani. Costurile se ridică la 5 milioane de lei.

"Aşteptăm o sală cât mai minunată, să fie o plăcere să ne ocupăm", a spus un militar. 

"Schimbările se simt, înspre bine. Condiţii mai bune, hrana pentru militari e mai bună. Aşteptăm reforma cu spaţiul locativ, salariile", a afirmat un alt militar.

"Complexul sportiv este dotat cu bazin, sală pentru jocurile sportive, sală pentru luptă corp la corp şi sală pentru gimnastică, sală de forţă", a declarat Tudor Laşco, locotenent colonel în cadrul Taberei permanente numărul 142.

În acest an, Guvernul a alocat 15 milioane de lei pentru modernizarea Taberei Militare nr. 142 din Capitală şi 5 milioane de lei pentru Brigada a 3-a de lnfanterie Motorizată din Cahul.

În cadrul amatei naţionale a început un amplu proces de reformare. La iniţiativa liderului PDM, până în 2020, serviciul militar în termen va fi înlocuit cu cel prin contract.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu