Sute de maşini sunt abandonate sau confiscate, anual, la frontieră

Embed:

Sute de maşini sunt abandonate sau confiscatea, anual, la punctele de trecere ale frontierelor de stat. Ulterior, acestea ajung în proprietatea statului, iar soarta lor depinde de decizia instanţei judecătoreşti.

Unele sunt vândute prin licitaţie, altele însă completează cimitirul de rable din vămi. 

În sectorul punctului de trecere Leușeni sunt amenajate două parcări. Una dintre ele se află în subordinea Poliției de Frontieră, iar alta - în gestiunea Serviciului Vamal.

"Mijloacele de transport care sunt la moment reţinute au servit ca pentru transportarea ilicită a produselor de larg consum ca să zicem aşa a ţigărilor, drogurilor şi armamentului", a declarat şeful Postului Vamal Leuşeni, Sergiu Chiruţa.

"Undeva un an în urmă această maşină a fost reţinută pe sensul ieşirii din Republica Moldova. În urma unui control detaliat s-a depistat ascunzișuri, circa nouă kilograme de haşiş, droguri", a afirmat şeful adjunct al Postului Vamal Leușeni, Octavian Rusu.

Şoferul a fost condamnat la 9 ani de închisoare, iar maşina urmează să ajungă în proprietatea statului. Automobilul confiscat va fi licitat, după ce i se va stabili valoarea. În unele cazuri, procedura poate dura chiar şi câţiva ani.

Iar aceste maşini fără geamuri şi cu roţile sparte au fost abandonate la frontieră încă acum 15 ani. Ele au prins rugină şi s-au transformat în rable. Automobilele au intrat în posesia statului după ce au fost declarate ale nimănui.

Acestea nu mai costă practic nimic, iar vânzarea lor este imposibilă. Iar în parcarea Poliţiei de Frontieră se află 21 de autoturisme. Cele mai multe au fost reţinute pentru că aveau acte false. Unele dintre ele costă câteva mii de euro, aşa că majoritatea au fost sigilat.

"Ele se resituie imediat după ce a fost prezentat proprietarul autentic, sau în cazul prezentării proprietarului", a declarat şeful adjunct Poliţia de Frontieră Leuşeni, Lilia Colesnic.

De la începutul acestui an, la punctele de trecere a frontierei au fost confiscate în jur de 30 de automobile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu