SUTE DE LOCALITĂŢI au rămas fără curent electric din cauza ninsorii. Care este situaţia în țară (FOTO)

Sute de localităţi din ţară au rămas fără curent electric din cauza vremii de afară, iar pe traseele ţării s-au produs zeci de accidente.

În acest moment, mai multe echipaje ale poliţiei, dar şi carabinieri, sunt antrenaţi la înlăturarea consecinţelor provocate de ninsori.

"Avem deconectări la lumina electrică în jur de 200 de localități din toată țara. 53 de echipe muncesc pentru remedierea situației. Trasee naționale, internaționale și locale nu avem blocate. Vreau să vă informez că, la indicația domnului prim-ministru, este convocată o celulă de criză, care, la moment, deja funcționează, unde sunt invitați reprezentanții de la Gaz Natural Fenosa, de la Ministerul Transportului și Infrastructurii, Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății. În dependență de caz, forțele și mijloacele atât ale Ministerului de Interne, cât și ale altor ministere, vor fi implicate la gestionarea situației date", a spus şeful SPCSE, Mihail, Harabagiu.

"Avem înregistrate în jur de 20 de accidente la ora actuală. Au fost înregistrate 86 de deteriorare a automobilelor în urma căderii copacilor. Se circulă cu dificultate în direcţia Hânceşti. Se circulă cu dificultate în Troiţa Nouă în direcţia Căuşeni. Tot cu dificultate dar se circulă în direcţia Orhei şi Dubăsari. S-a adresat un cetăţean în sectorul Botanica, i-a căzut o creangă şi a fracturat un picior", a afirmat şeful IGP, Alexandru Pânzari.

"Ceea ce avem la moment este o situaţie care nu poate fi încă catalogată drept catastrofală dar fiind faptul că la moment sunt afectate cel mai mult culturile sâmburoase. Este vorba despre cireşi, persic, cais, vişina prunul etc.  Acestea sunt cele mai afectate culturi. Cât priveşte celelalte culturi situaţia va fi posibil de monitorizat după ce respectivul ciclon se va îndepărta de tetiroriul Republicii Moldovei. Conform ordinului despre care m-am referit a fost creată comisia. O dată cu finalizarea acestui ciclon pe teritoriul Moldovei comisia se va deplasa în teritoriu", viceministrul Agriculturii, Iurie Ușurelu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu