Sute de femei protestează la Cairo împotriva abuzurilor comise de armată asupra manifestanţilor

Embed:

Sute de femei au protestat noaptea trecută, la Cairo, faţă de abuzurile comise de forţele de ordine auspra manifestanţilor antiguvernamentali. După ce au mărşăluit pe străzile principale din capitala egipteană, scandând "Jos conducerea militară", femeile s-au oprit în Piaţa Tahrir.

"Cererile noastre se îndreaptă către armată. E suficient. Ne-au demonstrat în această perioadă că nu sunt în stare să ne conducă. Nu sunt în stare să protejeze acest popor şi femeile din această ţară", a declarat o protestatară.

Acţiunile armatei egiptene din ultimele zile au atras critici dure din partea SUA. Secretarul de stat Hillary Clinton a calificat incidentele drept "deosebit de şocante". Oficialul american s-a referit, în special, la momentul în care doi soldaţi egipteni au fost surprinşi târând şi lovind o protestatară, pe jumătate dezbrăcată.

Potrivit surselor medicale, în ultimele cinci zile, forţele de ordine au ucis peste 13 persoane şi au rănit alte câteva sute. Vineri, violenţele antiguvernamentale au reînceput la Cairo. Mii de oameni ies zilnic în stradă în speranţa de a forţa autorităţile să cedeze puterea unui guvern civil.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu