Sute de credincioși au mers să ia Sfânta Împărtăşanie după prima săptămână de post

Embed:

Sute de credincioși au venit astăzi la biserică, pentru Sfânta Împărtăşanie, după prima săptămână de post. De dimineaţă, Catedrala "Nașterea Domnului" din capitală a fost neîncăpătoare.

Enoriaşii spun că au ţinut cu stricteţe postul şi s-au pregătit spiritual pentru Sfânta Împărtăşanie:

"Mi-am luat o greutate de pe suflet şi am scăpat de păcatele pe care le aveam. O să ţin şi în continuare postul, cu ajutorul Domnului dacă o să putem".

"Întotdeauna cum se începe postul, prima săptămână ţinem şi dacă ne ajută Dumnezeu, o ţinem şi pe a doua şi pe a treia şi tot aşa"-

Bucatele de post pot fi gătite acasă ori cumpărate. Magazinele din capitală le propun clienţilor pateuri de post, a căror preţ variază între 18 şi 23 de lei, dar şi mezeluri vegetale produse din soia care costă cel mult 30 de lei. Cei care vor să se îndulcească în perioada postului pot alege un tort cu vişine sau prune care costă în jur de 80 de lei.

"Pateu este de post, fasole, boabe, varză, cartofi, ciuperci, peşte. Peşte se permite în post să mănânci", a spus o creştină.

Postul Crăciunului a început în data de 28 noiembrie. Ultima zi a Postului Naşterii Domnului, 6 ianuarie, numită ajunul Crăciunului, este zi de post mai aspru decât celelalte zile. Credincioşii nu mănâncă nimic până după-amiază, iar în alte zone - până la răsăritul Luceafărului de seară, care aduce aminte de steaua ce a vestit magilor Naşterea Domnului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu