Sute de credincioşi au asistat, noaptea trecută, la liturghia de Crăciun de la Vatican

Embed:

Mii de credincioşi din toate colţurile lumii au asistat, noaptea trecută, la liturghia naşterii Domnului Iisus, oficiată de Papa Benedict al XVI-lea, la Basilica Sfântul Petru din Vatican.

"În zilele noastre, Crăciunul a devenit o sărbătoare comercială, ale cărei scântei orbitoare ascund taina umilinţei lui Dumnezeu. Trebuie să ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute să vedem lumina adevărată prin acest fast superficial", a spus Papa.

Acesta este al şaptelea Crăciun de când Papa Benedict al 16-lea se află în fruntea Bisericii Catolice. Sâmbătă seara, în Piaţa "Sfântul Petru" din Vatican, în prezenţa a mii de credincioşi, a fost dezvelită mult aşteptata Scenă a Naşterii Domnului.

Suveranul Pontif a aprins o lumânare la fereastra sa, cu vedere spre Piaţa Sfântul Petru, gest care a marcat începerea ceremoniilor religioase. Astazi, capul Bisericii Catolice va rosti tradiţionala urare "Urbi et Orbi". Mesajul adresat credincioşilor va fi citit în 63 de limbi, de la balconul Bazilicii "Sfântul Petru" din Vatican.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu