Sute de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" au depus jurământul lui Hippocrate

”Să consider sănătatea pacienților mei ca prima mea grijă. Să respect secretul celui care mi l-a încredințat chiar și după moarte pacientului.”

Peste 600 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au depus azi jurământul lui Hippocrate. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Național ”Nicolae Sulac”.

Aurelia Ambroci, care a absolvit Facultatea de Farmacie, spune că îi va fi dor de anii petrecuți pe băncile facultății.

”Foarte grei, foarte grei, dar și interesanți în același timp. Au fost și ani grei de studenție cu multă, multă învățătură, cu multe cărți și cu multă, multă străduință”, a spus absolventa Facultății de Farmacie, Aurelia Ambroci.

În această zi importantă i-a fost alături mama, cea care a și îndemnat-o să-și facă studiile la medicină.

”Sunt împlinită și eu, și ea. Deja după cinci ani, cu niște rezultate foarte bune la care nu m-am așteptat. Mă mândresc.”

Artiom Morozan a absolvit Facultatea de Medicină preventivă. Tânărul spune că părinții l-au ajutat să facă alegerea. El consideră că medicina din Republica Moldova are viitor și că vrea să lucreze în ţară.

”Vreau să rămân aici. Nu vreau să plec, deoarece salariul şi bursa specialiştilor au fost crescute și nu văd sensul să plec, dacă este posibil să lucrez şi aici", a spus absolventul Facultății de Medicină preventivă, Artiom Morozan.

Rectorul universității, Ion Ababii, le-a spus proaspeților absolvenți că medicina este mai întâi o vocație și apoi o profesie, și i-a îndemnat să poarte cu mândrie halatul alb.

”Dragi absolvenți, alături de generațiile precedente vă veți onora cu cinste obligațiile conform exigențelor. Pe tot parcursul anilor de studii s-au aflat profesorii care v-au transmis cu drag din cunoștințe”, a spus rectorul USMF ”Nicolae Testemițanu”, Ion Ababii.

Mâine vor depune jurământul în limba engleză cei aproape 300 de absolvenţi străini. În total, anul acesta, 929 de tineri specialiști au absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.
Pe aceeaşi temă