Susţinere din partea statului. Persoanele cu nevoi speciale vor primi alocații majorate

Embed:

Din 1 ianuarie 2018, persoanele cu nevoi speciale vor primi alocații majorate. Prevederile se regăsesc într-un proiect elaborat de ministerul Sănătății, Protecției Sociale și Familiei care a fost expus consultărilor publice. Documentul prevede sporirea valorii pensiilor de ivaliditate pentru următorii trei ani.

Potrivit documentului, pentru beneficiarii cu grad sever de invaliditate, alocația va fi majorată cu peste 150 de lei și va fi de aproape 820 lei. Cei cu un grad accentuat de invaliditate vor primi o pensie de 765 de lei, iar cei cu un grad mediu - 546 de lei.

Pentru majorarea alocațiilor pentru anul viitor, în bugetul de stat sunt prevăzute suplimentar 68,5 milioane de lei. Totodată, în proiect sunt prevăzute majorările până în anul 2020. Astfel, persoanele cu un grad sever de invaliditate vor primi 896 de lei, iar cele cu un grad accentuat 836 de lei. Iar persoanele cu un grad mediu de invaliditate vor încasa în anul 2020 aproape 600 de lei. 

Pentru majorarea alocațiilor în anii 2019 și 2020, vor fi necesare aproape 147 de milioane de lei. Potrivit datelor statistice, în țara noastră sunt aproape 39 de mii de persoane cu nevoi speciale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu