Susţinătorii Partidului Regiunilor din Ucraina au blocat accesul în Rada Supremă de la Kiev

Embed:

În urma disputelor dintre fracţiunile Radei Supreme de la Kiev, sute de susţinători ai Partidului Regiunilor au înconjurat sediul legislativului. În acelaşi timp, simpatizanţii fostului premier Timoşenko protestează în faţa reşedinţei prezidenţiale. Între reprezentanţii celor două partide a fost instalat un cordon al poliţiei.

Susţinătorii Iuliei Timoşenko protestează împotiva înţelegerii guvernului de la Kiev cu cel de la Moscova, potrivit căreia flota rusească din Marea Neagră va mai rămâne în Crimeea.

"Parlamentul va începe marţi procesul de ratificare a acestui acord inadminsibil. Noi nu ne putem permite acest lucru, mai întâi de toate deoarece oferim teritoriul nostru altui stat, apoi, ne limităm suveranitatea şi în al treilea rând, dacă acordul va fi ratificat, Ianukovici va începe o divizare a Ucrainei în două părţi, aşa cum nu a mai facut-o nimeni niciodată", menționează Iulia Timoșenco, liderul opoziţiei parlamentare din Ucraina.

Potrivit presei de la Kiev, opoziţia a cerut convocarea unei sesiuni parlamentare pe 24 aprilie, pentru a discuta acordul dintre Ucraina şi Rusia, referitor la flota din Marea Neagră. Această propunere a fost, însă, respinsă de preşedintele legislativului Vladimir Litvin, care a invocat ca motiv regulile interne ale instituţiei.

Pe 21 aprilie, la Harikov, preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici şi omologul său rus, Dmitri Medvedev au semnat un acord, potrivit căruia baza militară marină rusă va mai rămâne în Sevastopol cel puţin până în 2042. În sc

Lasă un comentariu