Suspectul crimei de la Botanica nu a fost reţinut. Năstase nu a văzut imaginile video

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, nu a văzut imaginile care au apărut în spaţiul public, în care ar fi surprins momentul comiterii crimei de la Botanica, care a zguduit întreaga societate. Năstase mai spune că ancheta este în desfăşurare şi este o chestiune de timp până când suspectul va fi reţinut. 

 "Sincer, nu am văzut aceste imagini, pentru că las ancheta să se desfăşoare fără implicarea ministrului de Interne", a spus ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Amintim că, în luna iulie, o femeie de 32 de ani a fost găsită moartă în maşina sa. Bărbatul, bănuit de comiterea crimei, a fost identificat, dar nu a fost reţinut, iar poliţia a confirmat că acesta a fugit din ţară. Portalul deschide.md a scris că reţinerea suspectului a fost compromisă chiar de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Aceştia afirmă că în ziua de 14 iulie, când Năstase organiza un briefing în care anunţa că a identificat suspectul, bănuitul era în Koln, Germania şi era la un pas de a fi reţinut de forţele de ordine de acolo. Aşa cum a aflat că poliţia moldovenească este pe urmele sale, presupusul criminal a reuşit să fugă de poliţiştii germani.

Ulterior, redacţia emisiunii "Vorbeşte Moldova", de la canalul Prime, a făcut publice nişte imagini, în care se vede că femeia se îndreaptă spre maşina şi este urmărită de un bărbat, care urcă şi el în microbuz. Camera video a înregistrat şi faptul că femeia a încercat să iasă din automobil, însă fără rezultat.

Până astăzi, nici procuratura nu ne-a putut preciza dacă aceste imagini sunt autentice şi dacă pot fi probă la dosar. 

Lasă un comentariu