Suspectat de terorism. Un bărbat din Tunisia a fost reținut de SIS la frontieră

Embed:

Un bărbat suspectat de terorism, a fost reţinut la intrare în ţara noastră. Potrivit Serviciuului Informații și Securitate, bănuitul în vârstă de 33 de ani, originar din Tunisia a încercat să traverseze frontiera de stat prin punctul de trecere „Sculeni”.

Acesta a prezentat acte de identitate eliberate de un stat din Uniunea Europeană. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au găsit în bagajul suspectului materiale şi dispozitive informaţionale cu caracter extremist islamic.

Totodată, au fost găsite obiecte ce facilitează staționarea persoanei pe timp de noapte în câmpuri deschise şi regiuni forestiere. Ofiţerii SIS susţin că bărbatul intenționa să ajungă în regiunea autonomă din China, Xinjiang, trecând prin ţara noastră, Ucraina, Federaţia Rusă şi Kazahstan.

În urma informaţiilor acumulate, suspectul a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 15 ani. El a fost escortat către statul partener din Uniunea Europeană şi predat instituțiilor abilitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu