Suspect reţinut în cazul fetei strangulate din Hânceşti

Embed:

Presupusul autor al omorului tinerei din Hânceşti a ajuns pe mâna oamenilor legii. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către şeful Inspectoratului raional de Poliţie, Hânceşti, Anatol Secu.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a fost reţinut astăzi, în apropiere de cimitirul unde a fost înmormântată tânăra. Deocamdată, poliţiştii nu au spus dacă şi mama a fost complice la crimă. Suspectul le-a declarat poliţiştilor că a vrut să vadă procesul funerar. Acesta este originar dintr-un sat din raionul Hânceşti, însă locuia în oraş, împreună cu o femeie. Oamenii legii susţin că atât suspectul, cât şi concubina sa, consumau alcool.

"Şi-a recunoscut vina. A motivat că în timpul săvârşirii infracţiunii era în stare de ebrietate şi nu-şi dădea seama ce face. Riscă pedeapsă de la 12 la 18 ani sau privaţiune de libertate pe viaţă", a declarat şeful Secţiei urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Hânceşti, Denis Ursu.

Între timp, sute de oameni au condus-o pe ultimul drum pe eleva de 17 ani. Sicriul a fost depus, pentru scurt timp, şi la liceul în care adolescenta îşi făcea studiile.

Potrivit profesorilor, sicriul a fost adus la şcoală, la rugămintea surorii victimei.

"A fost un act creştinesc, să meargă în ultimul drum, aici la şcoală a fost casa ei spirituală şi poate găsea un refugiu", a spus diriginta Aliona Rachiu.

"A fost hotărât ca şi ultimul omagiu să-i fie adus acolo unde s-a simţit cel mai bine, între elevi, ca ei să cunoască şi să conştientizeze faptul că nu e bine ce se întâmplă astăzi în Republica Moldova", a spus profesoara Rodica Tulbur.

Şefa Direcţiei raionale de Învăţământ se declară convinsă că elevii nu au afectaţi de faptul că sicriul a fost depus în incinta şcolii.

"De sicriul ei s-au apropiat toţi copiii acestei instituţii. Marşul funerar a fost ghidat de poliţie, alături de copii mergea serviciul salvării, psihologii evident au fost", a spus şeful Direcţiei educaţie, Valentina Tonu. 

Publika.md aminteşte că, pe 14 mai, o tânără de 18 ani din Hânceşti a fost găsită moartă chiar în camera ei. Potrivit primarului din localitate, aceasta ar fi fost strangulată cu un cordon. Ea a fost descoperită de mama ei, care s-a dus să o trezească de dimineaţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu