Sushi, origami și kimono, elementele principale ale festivalului culturii japoneze, desfărșurat la Chișinău

Embed:

Sute de oameni au participat astăzi la un festival al culturii japoneze. Dornici de a cunoaşte mai îndeaproape tradiţiile din Ţara Soarelui Răsare, oamenii au luat lecţii de preparare a bucatelor şi au învăţat să facă origami.

Cei mai curajoşi au luat lecţii de karate. Evenimentul se desfăşoară în acest weekend în scuarul Universităţii de Stat.

Tsuchiya Naofumi s-a mutat acum 13 ani în România, unde şi-a deschis cinci restaurante de bucate japoneze. El a fost invitat de către organizatorii festivalului pentru a-i învăţa şi pe moldoveni să gătească sushi conform reţetelor japoneze.

" - Simplu fiert, cu oţet. Vasabi şi strânge, aşa. Noi folosim peste 20 de feluri de peşte. - Proaspăt? - Da, da, da! - Acesta este şi secretul nu, ca peştele să fie proaspăt? - Da, da, da! Şi cum să alegem peştele", mărturisește bucătarul japonez, Tsuchiya Naofumi.

O altă artă a locuitorilor Japoniei este de a da viaţă hârtiei.

"Iris, o floare. A luat cinci minute. Foarte frumoasă! Puteţi să i-o daţi cuiva."

Iar unii vizitatori nu au ezitat să îmbrace şi kimono-ul.

"Cultura japoneză este o cultură veche, deosebită şi a fost o plăcere să încerc şi eu această ţinută a femeilor japoneze."

Alţii, au intrat în pielea personajelor din renumitele poveşti japoneze.

"Zi de zi evident că nu sunt îmbrăcată astfel. Se numeşte GOZ play şi este o ţinută folosită pentru şedinţe foto sau pentru astfel de evenimente. Îmi place să experimentez şi să formez un personaj aparte, gândit de mine."

În acest an, festivalul culturii japoneze este la a doua ediţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu