Surprize mari în cursa de Formula 1 din Ungaria. Cine a ajuns primul la finish

Embed:

Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au ratat podiumul, iar competiţia din Ungaria a fost câştigată de Sebastian Vettel. O altă surpriză a fost clasarea pe locul doi al tânărului Daniil Kviat.

Germanul Sebastian Vettel a câştigat pentru prima dată în carieră Marele Premiu al Ungariei la Formula 1. Aceasta este a doua sa victorie din acest sezon şi a 41-a din carieră şi l-a egalat astfel pe legendarul Ayrton Senna.

Vettel a fost urmat de piloţii de la Red Bull, Daniil Kviat şi Daniel Ricciardo, care au completat podiumul. Tânărul Max Verstappen, în vârstă de 17 ani, a ocupat locul patru, fiind cea mai bună clasare a carierei. Fernando Alonso a încheiat pe locul cinci turneul de la Mogyorod, cel mai bun rezultat al sezonului pentru spaniol.

Cursa a fost una de coşmar pentru piloţii de la Mercedes. În urma numeroaselor incidente, Lewis Hamilton a ocupat poziţia a şasea, iar Nico Rosberg s-a clasat pe locul opt. Este pentru prima dată în acest an, când ambii piloţi de la Mercedes ratează podiumul.

Hamilton rămâne lider în clasamentul general, cu 202 puncte, urmat de Rosberg, cu 181 de puncte, şi Vettel, cu 160 de puncte.

După cursa din Ungaria, piloţii au plecat în vacanţă. Următoarea etapă a Mondialului de Formula 1 va avea loc tocmai pe 23 august, în Belgia, pe circuitul Spa-Francochamps.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu